Kazališna družina

"Kontrast Teatar"

tel:

098 95 99 799

mail:

kontrast.teatar@gmail.com

adresa:

Jurja Križanića 8, 40305 Nedelišće

 

OIB:

40316127419

MB:

4676602

IBAN:

HR83 2340009 1110844481

Privredna banka Zagreb

 

kontrasteatar.hr | KRISTINA ŠTEBIH – autorica naše nove predstave
8153
post-template-default,single,single-post,postid-8153,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-3.4,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

Blog

KRISTINA ŠTEBIH – autorica naše nove predstave

  |   Kazalište

 

Kristina Štebih novinarka je informativnog programa na Radiju 1 u Čakovcu i strastvena zaljubljenica u pisanje i glumu. Napisala je bezbroj dramskih tekstova za Kazališnu družinu “Štolcer”, čija je ujedno i suosnivačica, primila respektabilne nagrade publike i struke, objavila dvije zbirke pjesama i jednu knjigu dramskih tekstova, a njezina životna energija, osmijeh i ljubav kojom radi svoj posao osvajaju na prvu.

 

 

Srednjoškolski profesor prepoznao njezin talent

 

Kristina je od malih nogu voljela pisati, čak i prije nego što je krenula u školu, a tijekom kasnijih godina školovanja njezin se talent sve više izoštravao.

– To su u početku bile nezgrapne rečenice u starim maminim bilježnicama. Nisam voljela crtati, ali sam počela pisati čim sam naučila slova. Tek u srednjoj školi dobila sam podršku osobe koja mi je pomogla, usmjerila me i s kojom i danas rado surađujem. Riječ je o profesoru Ivanu Pranjiću, ističe Kristina.

Prof. Pranjić prepoznao je mnoge međimurske književne talente, a ni Kristina nije mogla proći nezapaženo. Uz njegovu podršku objavila je dvije zbirke pjesma. To su bile “Molitve i čini” u izdanju Književnog kluba Reči rieč te “Via lucis” u izdanju gradske bibiloteke Insula, a neke od pjesama prošle su zapaženo na raznim književnim festivalima.

 

 

Ostatak članka pročitajte na: http://emedjimurje.rtl.hr/opcenito/kristina-stebih-nize-novinarske-kazalisne-i-knjizevne-uspjehe